Sonbaharın Kurtarıcısı Şal ve Fularları Nasıl Kullanmalıyız?

Kıyafetlere şık bir dokunuş getiren fularlar, farklı bağlanış şekilleri ile kombinlerin havasını bir anda değiştirebiliyor. Klasik, spor, günlük, özel gece ve davetlerde kullanılan farklı fular modelleri ile stil sahibi bir görünüm kazanabilir, kıyafetlerinizi tamamlayabilirsiniz. 

Fular Nedir?

Tarihi çok eskilere dayanan fuların ilk kullanım amacı, kişileri soğuktan korumaktı. Vücudun özellikle boyun ve göğüs kısımlarının korunması hastalıkların engellenmesi için gerekli bir işlemdi. Fakat zaman ilerledikçe fular, süs eşyası ve aksesuar olarak kullanılmaya başlandı. Fular bağlama işlemi bambaşka boyutlara ulaşarak her mevsim farklı tarzların gelişmesine yardımcı oldu.

Fular Nasıl Bağlanır?

Fular bağlama teknikleri kıyafet kombinlerinde fark yaratan önemli ayrıntılardır. Dekolte yakalara üçgen biçiminde bağlanan fularlar sofistike bir görünüm yaratılmasına yardımcı olur. Ayrıca ilk iki düğmesi açık olan gömleklerle kombinlenen boyuna tamamen dolanmış fularlar şık ve spor stillerini bir araya getirir.

1-Klasik Bağlama

Fuları klasik bağlama tekniği kadınların sıklıkla tercih ettiği yöntemlerden bir tanesidir. Spor, sade ve düz renkli kıyafetlerle rahat bir şekilde kombinlenebilir. Klasik bağlama tekniğinde fular boyna dolanır ve açıkta kalan uçları birbirine bağlanır. İsteğe göre bağladığınız uçları fuların alt kısmına yerleştirebilirsiniz. Fuların ucundaki desenlerin alt bölümden görünmesi kıyafetinize farklı bir hava katar.

2-Üçgen Bağlama

Üçgen bağlama tekniği de en çok tercih edilen teknikler arasındadır. Fuların çapraz uçları bir araya getirilir ve üçgen şekli oluşturulur. Üçgen biçiminde olan fular boyna sarılır ve isteğe uygun olarak boyu ayarlanır. Son olarak fuların uç kısımları ensede birleştirilerek bağlanır. Üçgen bağlama tekniği ile bağlanan fular genellikle ilkbahar ve yaz aylarında tercih edilir. Beyaz ya da krem tişört değişik fular renkleri ile muhteşem bir uyum oluşturur.

3-Fiyonk Bağlama

Fiyonk bağlama tekniğinde fuların iki ucu uzunlamasına olacak şekilde önde tutulur. Ardından boynun yan tarafında fiyonk şeklinde bağlanır. Gösterişli bir teknik olan fiyonk bağlama tekniği genel olarak sade ve şık bluzlarla kombinlenir.

4-Hostes Fuları

Hostes fuları herkes tarafından sevilen ve tercih edilen bir modeldir. Hostes fuları tekniğinde fuların bir ucu diğerinin içinden geçirilir ve düğüm atılır. Burada düğümün çok sıkı olmamasına özen gösterilmelidir. Fular yan çevrili ve aynı işlem uygulanır. Kalan kısa uçlar düğümden sarkıtılır. Uzun fulardan ziyade kısa fular bu bağlama şekli için daha uygundur.

5-Takım Bağlama

Takım bağlama tekniği özel günler için ideal bir tekniktir. Şık blazer ceket ve fırfırlı gömleklerle rahat biçimde kombinlenir. Fuların iki ucu bir araya getirilir ve sıkı olmayan bir düğüm atılır. Ardından kalan tüm fular ceket içerisine saklanır. Ön kısma yalnızca fuların düğüm kısmı getirilir. Fular kombinleri açısından bakıldığında kırmızı ekose bir fular ile beyaz blazer ceket takım bağlama tekniği ile çok şık durur.

6-Atkı Bağlama

Atkı bağlama tekniği en kolay fular bağlama tekniklerinden bir tanesidir. Atkı kadar uzun olan fularlar boyna 2 kere dolanarak uçları önden sarkıtılabilir. Özellikle uzun ve bol elbiseler ile kombinlendiğinde bohem bir hava yaratır. Atkı bağlama tekniğinde fuların bir ucunun arkaya doğru atılması ise sırt dekolteli elbiselerle çok şık bir tarz oluşturur.

7-Düz Bağlama

Düz bağlama tekniğinde kare ya da dikdörtgen fular ikiye katlanır. Katlanan fular boyna dolandıktan sonra iki uç açıkta bırakılır. Ardından açıkta kalan uçlar yuvarlak kısmın içinden geçirilir. Düz bağlama tekniği özellikle üste oturan elbise ve tulumlarla kombinlenebilir. Turuncu ya da mavi renkli kıyafetlerinizi kahve tonlarındaki fularınızla destekleyebilirsiniz.

8-Şal Şeklinde Bağlama

Fular örnekleri arasında yer alan şal şeklinde bağlama fuların esas amacını destekler nitelikte olan bir tekniktir. Biraz büyükçe bir fular şal gibi sırta geçirilir ve her iki uçtan bağlanır. Detaylandırmak için alt ya da yan kısımlarına fiyonk ekleyebilir ya da spor tarzı yakalamak için bu şekilde kullanabilirsiniz.

9-Önde Bağlama

Önde bağlama tekniği daha çok desenli fularlar için oluşturulan bir tekniktir. Fular boyun ve göğüs bölgelerinin arasına düz bir şekilde yerleştirilir ve iki uç ensede bağlanır. Önde bağlama tekniği ile dekolteli kıyafetlerle farklı ve şık bir tarz yaratılabilir.

10-Retro Bağlama

Fuların günümüzde yalnızca kıyafetlerde değil saçlarda da kullanılması retro bağlama tekniğini geliştirmiştir. Fular üçgen haline getirilir ve sivri uç alına gelecek şekilde baş kısmına yerleştirilir. Yanlarda kalan uçlar sivri kısmın üzerinden geçirilir ve ensede bağlanır.

Bültenimize Abone Olun!

En güncel konuları kaçırmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir