Kalıcı Makyaj Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz güzellik uygulamalarından biri kalıcı makyaj. Sabah gözünüzü açıp aynaya baktığınızda kendinizi en bakımlı halinizle görmenizin en kolay yolu. Ancak ismi kalıcı makyaj olduğu için biraz yanıltıcı olabilir çünkü kalıcı makyaj sonsuza kadar sürmüyor ve bir kaç sene içinde siliniyor. Dudak ve göz makyajında tercih edebileceğiniz kalıcı makyaj uygulamaları ile ilgili bilmek istediğiniz her şeyi sizin için araştırdık…
Kalıcı Makyaj Ne Kadar Dayanır?
Kalıcı makyaj uygulamaları dövme gibi sonsuza dek kalıcı değil. Üzerinden iki ila üç sene geçtikten sonra yavaşça etkisini yitirmeye başlayarak sonunda siliniyor. Kalıcı makyaj uygulamalarında boyalar dövmede olduğu gibi cildin derin katmanlarına enjekte edilmiyor, daha yüzeyde kalıyor. Ancak silinmeye başlarken kendi dudak kaleminiz ya da göz kaleminizle üzerinden geçmenize izin vermesi için doğal tonları tercih etmekte fayda var.
Kalıcı Makyaj Alerji Yapar mı?
Evet, bu mümkün. Bitkisel bazlı, tamamen organik makyaj ürünleri bile ciddi alerjik reaksiyonlara, şişlik ve kabarmalara ve yine alerjiden kaynaklanan ciddi ağrılara sebebiyet verebiliyor. Bu sebeple lütfen kalıcı makyaj uygulaması yaptırmadan önce doktorunuza danışın.
Kalıcı Makyajı Nerede Yaptırmalıyım?
Kalıcı makyaj ciddi bir işlemdir, bu nedenle seçiminizi fiyat üzerine değil uzmanlık üzerine yapmanız gerekir. Seçtiğiniz güzellik merkezinin sertifika ve yetkilerinin tam olmasına, uzun yıllardır bu işi yapmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda güzellik merkezi ve uzmanı hakkında bolca memnuniyet ve övgü olduğuna da emin olmalısınız!
Kalıcı Makyaj Uygulama Alanları
Kalıcı makyaj en çok kaş, göz ve dudakta uygulanmakta. Kalıcı makyaj tekniği ile kaşlarınızı kalınlaştırmanız, simetrik hale getirmeniz ve doğal olduğu kadar gür ve canlı görünmesini de sağlayabilirsiniz. Aynı şey dipliner uygulaması için de geçerli. Üst kirpik dibine yapılan dipliner uygulaması gözlerinizin daha belirgin görünmesine neden olur. Kalıcı dudak makyajında ise renk eşitliği olmayan, solgun ve cansız dudakları sağlıklı göstermek mümkün. Sınırları belirginleşmiş, doğal tonlardaki renkler ile daha canlı ve hacimli dudaklara ulaşmak mümkün…