Ramazan Ayında Bağışıklığınızı Güçlü Tutacak Öneriler

Bolluk ve bereketiyle gelen 11 Ayın Sultanı Ramazan, oruç tutanlar için keyifli iftar ve sahur sofraları anlamına geliyor. Fakat bu süreçte Ramazan ayında bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin gıda tüketiminde çeşitlilik sağlaması büyük önem taşıyor. İşte uzmanlardan Ramazan ayında bağışıklık güçlendirmek için öneriler…
Yeterli Su Tüketimine Dikkat!
Oruç süresince uzun saatler aç ve susuz kalmak vücudun su dengesini düzenleme gereği doğuruyor. Bu nedenle hem iftarda hem de sahura kadar olan süreç boyunca yeterli su tüketttiğinize emin olmalısınız! İftar ve sahur arasında azar azar en az iki litre su tüketmeye özen gösterin, su ihtiyacınızı bitki çayları ile de desteklemeyi ihmal etmeyin!
Karbonhidrat ve Şeker Tüketimini Sınırlandırın
Uzun süre aç kalındığı için iftar sofralarında yüksek kalorili, karbonhidrat ve şeker değeri yüksek gıdalara yönelindiğini biliyoruz. İftar sofralarınızda yemeğe hafif az yağlı, az şekerli sebze ürünleriyle başlamanız, yeterli miktarda protein almanız ve hafif bir sütlü tatlı tercih etmeniz en doğrusu. Hamur işleri ve şerbetli tatlılar hem kan şekeri seviyenizi olumsuz etkileyecek hem de reflü ve gastrit gibi şikayetlerle karşılaşmanıza neden olarak bağışıklığınızı negatif etkileyecektir.
Probiyotik ve Prebiyotiklerin Önemi
İşte en önemli konu! Bağışıklık sistemini güçlü tutan besin öğelerinin en büyük kısmını probiyotik ve prebiyotikler oluşturuyor. Bu nedenle ev turşusu, ev yoğurdu, tarhana ve zeytin gibi probiyotikler ile pırasa, yer elması, enginar, kereviz, soğan, sarımsak, ıspanak, fasülye, mercimek, muz, üzüm, çilek ve elma gibi prebiyotik zengini besinleri sofranıza dahil etmeye özen gösterin!